Chordify

Bij Chordify werkte ik als brand en interface ontwerper.

In het begin was ik een van de 2 ontwerpers en nam ik nagenoeg alles op me op dat gebied. Toen het designteam groeide, heb ik me meer toegelegd op de grotere lijnen en ben ik Circle Lead geworden van de Design Circle. In die rol maakte en bewaakte ik de strategie op het gebied van design en zorgde ik voor de samenwerking van de ontwerpers, die op verschillende gebieden werkten.

Het opzetten en implementeren van het Design Systeem samen met een andere ontwerper en 3 front-end ontwikkelaars. Ontwikkelen, organiseren en doorvoeren van de visuele identiteit voor de branding. Tussendoor werkte ik aan nieuwe functies in de interface voor de web en apps.

Met een team van ruim 50 mensen werkten we aan het platform dat de wereld muzikaler maakt. Muziek erin, akkoorden eruit, om mee te spelen op gitaar, piano of ukulel.

Branding

Met het Brand Book heb ik eenheid gebracht in de visuele identiteit van alle uitingen. Logo gebruik, kleuren, lettertypes.

Alles om geen verwarring te krijgen tijdens het werken, sneller keuzes te kunnen maken en uiteindelijk een herkenbaar beeld voor de buitenwereld te creëren.

Design System

Na een jaar van alles door elkaar te hebben gedaan heb ik het Design System voor Chordify opgezet. Dit is een essentieel onderdeel voor een groeiend team om te verbeteren. Hierdoor is er sneller en makkelijker samen te werken. En wordt het eindproduct voor de gebruikers ook eenduidiger, wat het gebruikersgemak sterk verbetert.

Door met het team te praten naar hun ervaring in het dagelijkse werk zetten ik per kwartaal een strategie op. Daar bovenop kwamen duidelijke en haalbare doelen om de theorie om te zetten in vorm en code, zodat de dagelijkse operatie van designers en ontwikkelaars sterk verbeterde.

“Een design system is een set van standaarden om design op schaal te beheren door redundantie te verminderen terwijl het een gedeelde taal en visuele consistentie creëert over verschillende pagina’s en kanalen.”

Na het bouwen van de eerste versie is het team uitgebreid met meerdere ontwerpers en ontwikkelaars. En ben ik ook van dit team Circle Lead geworden om de strategie, doorontwikkeling en implementatie ervan te organiseren.

“`