Over Patrick

Over mij

Met ruim 2 decenia ervaring als vormgever durf ik mij de laatste tijd wel goed te noemen in mijn vak.

Eerder werkte is voor mezelf, had ik met een compagnon een strategisch design bureau en werkte ik voor een tech-startup en een muziek scale-up.

Inmiddels ben ik weer bezig mijn eigen design studio niet leven aan het opzetten, want er is niets mooier dan veel mensen, merken en producten te helpen beter te worden middels design.

Altijd en overal design

Waar velen gewoon een straat zien als ze er lopen, zie ik alles wat er aan op en rondom die weg is ontworpen. De posters in de bushokjes, de achterlichten van die auto die net de hoek omgaat. De indeling van de fietsenrekken. Alles, maar dan ook echt alles. Zelfs een stoeptegel.

En daar blijft het niet bij. Ik probeer van alles in de wereld om me heen de reden te achterhalen. Waarom zit het klepje van de lantarenpaal op deze hoogte? En hoezo heeft dat bedrijf in vredesnaam donkerblauwe neon verlichting? Dat werkt absoluut niet in het donker. Let er maar eens op.

Mijn missie

Er kan ook zoveel beter door het mooier, efficiënter en duidelijker te maken. Dat is vaak de tweede gedachte. Hoe zou ik met kleine aanpassingen dit kunnen verbeteren en hoezo is daar nog niet eerder over nagedacht.

Daarom wil ik alles beter maken door design.

Patrick Loonstra bij SMC050 over Tumblr