van Groningen naar Zwolle

Na jaaaaaren op 1 stek te hebben gewoond en gewerkt, heb ik de smaak van het verhuizen te pakken.

In maart van 2015 heb ik alle huurcontracten opgezegd en ben ik een half jaar door Zuid Amerika wezen reizen. Daar heb ik de eerst twee maanden in Quito, Ecuador, gewoond en gewerkt. Om vervolgens 4 maanden lang elke paar dagen op een nieuwe plek neer te strijken.

En die trend lijkt zich gewoon voort te zetten. Bij terugkomt in Nederland ben ik weer in Groningen neergestreken voor 3 maanden en daar ben ik nét weer vertrokken.

Mijn vriendin heeft een toffe baan in het oosten van het land gevonden. En om de planeet een beetje te sparen én om niet elke dag 3 uur in de auto rond te hoeven tuffen zijn we wat naar het zuiden verhuisd. Naar Zwolle dus.

Het komende jaar ga ik hier leven en werken. Tijd om nieuwe dingen te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten en zoeken naar toffe merken die mijn hulp kunnen gebruiken op het gebied van Branding & Design.

Heel wat adreswijzigingen zijn als doorgegeven, mijn contact gegevens zijn hier op de site al doorgevoerd. In mijn Twitter profiel heb ik Zwolle + Groningen gezet. Want ik ben nog regelmatig daar in de buurt te vinden. Veel van mijn klanten zitten daar en de trein rolt er met gemak heen. Geen enkel probleem dus.

 

logboek

///
Logboeken 1 en 2 zijn verloren geraakt in de barre strijd
die gestreden is tijdens de verhuizing.
Geen spoor ik te herleiden naar de inhoud.
We pakken het verhaal op dag 3 op.
///

Logboek dag 3
Maandag in Zwolle. De verhuizing is achter de rug. Hoewel, er staan nog genoeg dozen. Maar alles staat in ieder geval droog en het huis is begaanbaar. Voor die gelukkigen die me volgen op Snapchat (wat een gaaf netwerk is dat zeg), die hebben kunnen zien wat er hier allemaal gebeurd is.

Tijd om maar een locatie te bezoeken op jacht naar een nieuwe HQ voor patrickloonstra.nl. Op de fiets door Zwolle. Nieuwe straten. Nieuwe vide van het verkeer. Iedereen is rustig en er roetsjen niet tig fietsers door elkaar op de kruizingen. Het lijkt wel een compleet andere cultuur hier.
Eerste locatie is op zich wel tof, maar er moet nog veel gebeuren. Dus kan niet inschatten op dit passend is voor mijn piepkleine design studio.

De bibliotheek in de binnenstad ontdekt als een hele prima werkplek voor de komende tijd. Hier ga ik vaker komen en zal ik dus ook snel mayor, in Swarm – ook al een toffe app, worden.

Logboek dag 4
Dinsdag in Zwolle. Vandaag ook weer wat afspraken gepland. Waarbij de eerste wel heel gaaf is op de 8ste etage met uitzicht over het station. Maar helaas, niet direct plek voor me wat binnen het budget past. Maar wellicht zijn er mogelijkheden. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Later meer dus. Tussendoor op zoek naar een andere plek om mooie dingen te maken.

Logboek dag 5
Al veel gezien, al veel mensen gesproken. Tijd voor het grotere perspectief. De dagen lijken hier even lang te duren als in het hoge noorden. De temperatuur lijkt wel wat mediteraanser, en de meeste mensen zijn gewoon te verstaan. En, gelukkig, ze verstaan mij ook. Nul stress dus.
Middag in de stad. Er moet wat werk gedaan worden voor een van mijn klanten. Naar de bibliotheek. Yes, mayor geworden! Ik begin me al steeds meer thuis te voelen. En maar goed ook, want totdat ik een eigen HQ heb hier, is dit tot nu toe echt de beste plek om de dag te starten.

Eind, stop, over en uit.

Ik zal mijn logboek verder voortzetten op Swarm, Snapchat (patrickloonstra) en een overzicht maken op Foursquare.

2016 = Zwolle.

Tot gauw, hier of daar, of waar dan ook.