Terug op Facebook, gedeeltelijk dan

In 2007 schreef ik eens dat Facebook tof was. En in 2012 ging ik eens een week van Facebook af. Als test. En dat bleek toen wel te bevallen en heb vervolgens mijn hele account volledig verwijderd.

Ik had wel even genoegd van de babyfoto’s, het gezeur en vond Twitter zoveel leuker en echter dat ik het geen moment gemist heb. Helemaal toen ik rond die tijd voor mezelf ben gaan werken en Twitter de ideale plek bleek om met mensen in contact te komen en te blijven. Snelle vragen te stellen en te horen waar iedereen mee bezig was. Altijd mensen om je heen die je kunnen helpen en vise versa. En dat blijft nog wel een poosje zo. Twitter rocks!

De laatste tijd hoor ik meer en meer over Facebook en wat het bedrijf van plan is en allemaal gaat doen. grootse plannen. Hele grootse.
En dat vind ik fascinerend en interessant. Dus: Ik ben terug. Een beetje dan.

FB opening

Om eerlijk te zijn, ik riep eens in 2012 dat FB over 5 jaar alleen nog maar in Archive.org terug te kijken was, maar dat gaat nog niet gebeuren lijkt het. Hoe? Geen idee? Want ik ben was er niet actief op. En dat wil ik graag weer ontdekken. En mede om die reden ben ik weer terug. Met een pagina. Niet als persoon Patrick Loonstra, maar als bedrijf huppelepunp/patrickloonstra.nl-moeilijknummer

Nu zijn beide nagenoeg hetzelfde, maar op Facebook is nét even anders. Ik heb dus geen vrienden. Post er geen vakantiefoto’s. En praat er niet over het weekend. Facebook gaat de komende tijd een plek worden om te laten zien wat ik doe als professional. Ik ben enkel een pagina die geliket (achtelijk woord zeg) en dus gevolgd kan worden.

De komende tijd is FB weer zoals ik alle nieuwe ontwikkelingen zie. Een speeltuin waarin de mogelijkheden onderzocht moeten worden, te benutten en te doorgronden. Net zoals andere netwerken. Snapchat is awesome, Beme is heel pril maar best leuk, Instagram blijft mooi. En FB hoort daar dus ook weer bij vanaf nu.

Ik hou er van om te ervaren hoe zaken zich ontwikkelend en hoe alles werkt. Dus na een poos afwezig te zijn geweest, ga ik weer opnieuw ontdekken hoe FB ook alweer is. lekker praten over design en het belang ervan laten zien. Geen idee hoe, dat ga ik onderzoeken en uitvinden. In ieder geval met de beste bedoelingen.

Tot zo dus.