Slim formulier zorgt voor overzicht

In Zuid Amerika is niet alles zo connected en hi-tech als in Nederland. In elk dorp is wel een internet café te vinden met stoffige en ratelenden XP computers te vinden waar mensen hun Facebook tijdlijn doorlezen, op YouTube muziekclips zitten te kijken en ergens op een vuige site Flash spelletjes zitten te spelen.

Ik heb hier nog nergens iemand een blog zien updaten, een WordPress installatie zien doen of andere werkzaamheden die bijdragen aan de digitale wereld. Maar goed, de wereld ligt in theorie in hun bereik.

En hoe low-tech het allemaal, ik wordt erg blij van de super eenvoudige oplossingen die ze hebben om wel hun zaken op orde te houden.

Als je een stoel voor de bus wil reserveren (goed idee, want vaak 9 uur in de bus dus tof om wat beenruimte te hebben), gebruikt men een erg slim formulier.
Een schematisch weergave van de bus met de beschikbare stoelen die laat zien waar nog plek is en wie waar zit.

formulier voor busindeling in zuid amerika

Tuurlijk, het formulier kan beter (altijd op weg naar de 100%) waardoor ie nog beter te gebruik is. Maar zoals ie gebruikt wordt is ie zeer bruikbaar, voorkomt dubbele boekingen en geeft overzicht met hoeveel plekken er nog in de bus zijn. Oftewel, goed design!