Het redesignen van een logo klinkt voor veel mensen eng.
“Het is hét beeld waarmee we herkenbaar zijn.”
“We hebben het logo al jaaaaaren, daar moeten we niet meer prutsen.”
Maar het is juist goed om zo nu en dan, juist na al die jaaaaaren, eens kritisch te kijken naar wat je hebt.
Een logo is inderdaad voor de herkenbaarheid. En, een goeie in iedergeval, reflecteert de persoonlijkheid van een merk.
Maar een logo is ook iets dat bij de start van een merk wordt gemaakt, vaak direct bij oprichting. Wellicht door de eerste de beste vormgever of neefje. Of in Powerpoint. Natuurlijk is een degelijk en goed design altijd beter, maar ik begrijp heel goed dat dat niet past in het budget en tijd.
Het is allang goed dat je iets hebt voor de herkenbaarhied van je neiwue merk. Het gaat immers om de herkenning.
Echter het groote probleem is dat het logo niet of nauwelijks meegroeit met het merk, de wisselende tijden, wisselende markten, doelgroepen en persoonlijkheid (van het merk).
Dus het eens kritisch kijken naar je logo is juist een heel goed idee.
Zo heeft Quora, de vraag & antwoord site, net een nieuw logo. Ze schreven er ook een mooi artikel over. Een die veel en veel beter in balans is, leesbaarder. En qua vorm logischer. Minder gekke vormen. Zie maar eens hoe in de oude de boogjes van de ‘r’ en de ‘a’ elkaar ontmoeten. Dat wringt heel erg gek.
Het logo behoudt dezelfde herkenbaarheid. Dezelfde sfeer. Maar met Vvrbeterde leesbaarheid. Verbeterde balans. En in z’n geheel dus een heel stuk beter.
Of dacht je dat Coca Cola, Philips, Apple, of heel veel anderen al die jaren hetzelfde logo hebben gehad?
Dus, kijk eens kritisch naar je logo. Verandering is niet eng. Het is vaak juist goed. Ik wil best wel even meekijken. geen probleem.