Notificaties, nooit meer sturen,
CMS en desktop

Notificaties

Hoe is het om Instagram te gebruiken als je tig-miljoen volgers hebt? Dit vroeg ik me al een hele poos af en gelukkig laat voetballer Demy de Zeeuw dat zien. Hij beheert een Instagram account met meer dan 8 miljoen volgers. En dat is dus niet te doen. Zijn telefoon staat compleet op hol. Nu is het sowieso een heel goed plan om nagenoeg alle notificaties uit te zetten, die leiden alleen maar af. Maar goed ook dat ik op Instagram en Twitter nog geen 300 en 1800 volgers heb.

http://imgur.com/LV8Eekb

Nooit meer sturen

Zelfrijdende auto’s zijn damn hot tegenwoordig. Elke autofabrikant, elk softwarebedrijf, ie-de-reen. En ook de man die als eerste de iPhone hackte, George Hotz is er in een garage mee bezig. Want zo hoort dat hé, gave nieuwe dingen worden in garages ontwikkeld. Steve en Steve deden dat met Apple en vast nog wel heel wat andere bedrijfjes.

En terwijl de grote concerns er druk mee bezig zijn zijn en er miljoenen tegenaan gooien, knutselt George lekker door. Hij verwacht dat auto’s voor zo’n €1000 aan materiaal autonoom kunnen rijden. Dan is dat dus goedkoper dan het halen van een rijbewijs. En je kunt lekker zelf een filmpje kijken tijdens een rit. Winning!

zelfrijdende auto george hotz

CMS

Nagenoeg elke website draait op een CMS mocht je dat nog niet weten. Een Content Management System. Zo draait deze site op WordPress net zoals een ongelovelijk groot deel van het internet. Maar er zijn er meer, veel meer voor al die verschillende eisen die er zijn. De een zweert bij WordPress, een ander heeft liever Drupal of weer een ander iets écht ingewikkelds.

In dit overzicht staan er een paar goed beschreven. Een ook al is dit overzicht verre van compleet, toch laat ik het je zien. Want het laat heel goed zien dat er niet altijd 1 oplossing is voor alles.

Er is namelijk ook niet 1 lettertype die alles kan. Per doel, merk, sfeer en eisen wisselt dat. Over CMS-en kan tot op zeker hoogte meepraten, op lettertype gebruik daarentegen… graag met whisky erbij.

cms-en

Desktop

Windows en Mac en een beetje Linux. Dat zijn de smaken die we hebben om een computer op te laten draaien. Maar dat wil nog niet zeggen dat dat de beste keuzes zijn. Ik hou van Mac OSX en moet er niet aan denken om in een Windows omgeving te moeten werken. Maar er zijn net zoveel enthousiaste Windows gebruikers die dat over de Mac zeggen. Daarmee is alles weer mooi in evenwicht.

Maar het kan altijd anders en wellicht beter, altijd. Daarom is het maar goed ook dat er altijd kritisch gekeken word naar wat er nu is en wordt er over nagedacht wat er anders en beter kan. Anders zouden we nooit verder komen en stil blijven staan. Saaaaai!

Desktop Neo laat zien dat het ook anders kan. Niet beschikbaar, meer een showcase van een interface-designer. Wel interessant om te zien hoe het ook kan. Geen idee of het beter is. Fantastisch om te zien dat er mensen zijn die de ‘status quo’ niet voor lief nemen en verder kijken.

desktop neo