Mijlpalen en waardering

De eerste leden van mijn Good Monday! nieuwsbrief waren, en zijn nog steeds te gek. Je start met iets wat je leuk vind om te doen en mensen willen. Een bevestiging, heel wat waardering en een mijlpaal.

De volgende mijlpaal is de eerste onbekende die zich aanmeld. Blijkbaar reikt je verhaal dan verder dan alleen de eerste cirkel om je heen. Bijna kippenvel dat ook anderen het oppikken. De eerste mensen kunnen het ook nog uit interesse voor jou doen namelijk.

En de volgende stap is als je iemand voor het eerst spreekt en ze tippen je een nieuwsbrief te lezen, en weten niet dat je die zelf maakt. Dat is zo tof. Denk ik. Want dat is me nog niet overkomen.

Wel sprak ik met mensen die er tijdens het gesprek achter komen dat ik de maker ben van GM! waar ze op geabonneerd zijn. Het gesprek kan dan al niet meer kapot.

Ik zie, lees, verzamel, schrijf en stuur elke week Good Monday! omdat ik dat leuk vind om te doen. En het komt elke week precies bij de juiste mensen in de mailbox. De mensen die leuk vinden wat ik voor ze verzamelen. Die persoon achter de ‘verzend’ knop, jij dus, is ook de persoon die ik graag help met het ontdekken van leuks en moois. In de ultieme hoop en verwachting dat iets wat ik geef een terugkomt in diens werk. Als ik daar bewijs van heb, dan is mijn missie volledig geslaagd.

Heb jij ooit eens wat gebruikt uit GM! in je werk?
Ik ben erg benieuwd. Want dat maakt alle tijd die ik er insteek het meer dan waard.

Pssst. Dit artikel verscheen als eerst in mijn Monday! nieuwsbrief. Abonneer je en lees meer van dit soort notities dus eerder dan de rest van de wereld.
Elke maandag om 9.00 verschijnt een nieuwe editie van GM!