Live events zijn zoveel toffer dan video’s

Een paar week geleden was ik bij een BNO avond in Zwolle met 3 sprekers; Max Kisman, Martin Majoor en Jos Buivenga.

Eigenlijk een Good Monday! live event dat ik ooit organiseerde met Bart, maar dan op de woensdagavond.

✏️ Max Kisman. De illustrator. Hij vertelde in ruim een uur over zijn avonturen en zijn werkwijze. Een zeer onderhoudend verhaal en een ratje toe aan mooie verhalen en zijn werkwijze naar het prachtige werk dat hij maakt.
Ook al zegt zijn naam je niets, zijn werk je vast. Zo niet, dan mis je echt wat. Met heldere lijnen vertelt hij mooie verhalen. De herkenbare en uniek maakt het allen maar krachtiger.

Erg bijzonder dat je met zo weinig vorm zoveel kunt laten zien. En door slim gebruik te maken van uitsparingen en witruimte is er meer te zien dan alleen de zwarte vormen. Erg slim gedaan.

Illustratie van Max Kisman. 5 beelden die terugkwamen in mijn verhaal over mijn Indonesische origine

🔤 Letterontwerpers Martin Majoor en Jos Buivenga die samen een lettertype maakten onder de naam The Questa Project. Mooi om te zien hoe er zo gepielt en generd kan worden op de vorm van die kleine tekens waar je alles in de wereld mee kunt communiceren.

Jos zou je vooral kennen van zijn series gratis fonts hiermee zette hij de wereld van letterontwerpers op de kop. Eigenwijs maar niet zonder resultaat.

Altijd leuk om naar verhalen uit de eerste hand te horen. Zoveel waardevoller en fijner dan via een video. Ook handig, maar live verslaat het toch echt. Je kunt het enthousiasme van de spreker beter voeler en kunt direct vragen stellen.

Of achteraf zelfs een biertje drinken met een van je helden. Dat is toch geweldig? Ik heb nu al zin in de volgende BNO avond.

Dit stuk schreef ik voor Good Monday! editie 248 trouwens. Maar het is zo zonde als dit alleen maar in de mail te lezen is, terwijl het zo’n leuk onderwerp is om over te schrijven. Illustratoren, typografen en die dan zelfs live horen. Geweldig.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *