Leren programmeren met Swift Playgrounds

In de loop van de jaren heb al zoveel ideeën voor tools, producten en diensten gehad. Maar het komt er niet van om het te bouwen, want ik kan het gewoon niet. Het ontwerp kan ik maken en daar beleef ik dan ook erg veel lol aan. Maar als het geprogrammeerd moet worden dan houd het op.

En al die jaren heb ik ook altijd willen kunnen programmeren. Echter elke dappere poging stokt. Het is me nog nooit gelukt om écht iets te maken. Ligt het eraan dat ik het gewoon de logica van programmeren niet snap of probeer ik het niet hard genoeg? Geen idee. Maar ik heb een idee.

Laatst liep ik in de bibliotheek en zag ik dit boek staan.

Cover

Dat ik nog nooit eerder aan heb gedacht. Een kinderboek over programmeren. Als het met deze methode niet gaat lukken, dan kan ik er beter helemaal mee ophouden. Nu is het niet dit boek geworden, maar op de iPad die ik sinds kort heb is Swift Playgrounds te gebruiken. Een app van Apple zelf, om kinderen te leren programmeren in Swift, Apples eigen programmeertaal. Slimme zet om je toekomstige ontwikkelaars aan je te binden.

Het is geen JavaScript dat ik eigenlijk wilde leren, maar het gaat om de basis van programmeren te snappen. En dat leer ik nu terwijl ik een poppetje opdrachten laat uitvoeren in een landschap.

De eenvoudige opbouw ligt me wel bij deze introductie in een nieuwe wereld. En ik vermaak me met het oplossen van de voorgespiegelde taken. Dus, so far so good.

En dan nu maar hopen dat ik met deze nieuwe kennis mijn project ‘workmode’ ooit het daglicht gaat zien.


Reacties

Eén reactie op “Leren programmeren met Swift Playgrounds”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *