kunst.jpg

Wat een week hé. Nou nou nou. Een kunstenaar verkoopt een .jpg kunstwerk voor $69 miljoen.

Dit kunstwerk. Een mosaic van 500 andere werken.

Everyday van Beeple

Grote ophef natuurlijk, want hoezo en waarom? Zoveel geld enzo. Maar men vergeet te denken wat er met dat geld gedaan wordt. Het moet rollen en bewegen en niet op een rekening van een rijke stinkerd wachten op niets.

Het moet uitgegeven worden aan brood meubels, huur, hypotheek, andere kunst, potloden. Weet ik veel. Als het maar wisselt van eigenaar.

En als iemand dat ervoor over heeft, waarom niet. Laar haar, of hem. Er zijn zoveel schilderijen die miljoenen waard zijn. Maar ook miljoenen die niets waard zijn. Het gaat bij alles om het verhaal. En de waarde die het voor de koper heeft.

Dat iemand mij voor €1 per Good Monday! editie support wil niet zeggen dat er ook (maar) €1 aan waarde in zit. Wellicht wel veel meer. Of minder, dat deze editie helemaal niet geopend word in de mailbox.

Maar iemand betaald het omdat ze er fijn vinden dan iemand anders er moeite in steekt. Dus de waarde is het gevoelsmatig heeft.

Zo zeg. Dat was even heftig relativeren de week in. Hatsa.

Pssst. Dit artikel verscheen als eerst in mijn Monday! nieuwsbrief. Abonneer je en lees meer van dit soort notities dus eerder dan de rest van de wereld.
Elke maandag om 9.00 verschijnt een nieuwe editie van GM!