Interview met Wilfred Vogd

Dit e-mail interview hield ik voor de wekelijkse Good Monday! nieuwsbrief. Zo nu en dan laat ik een lezer aan het woord. Maar om te voorkomen dat de mail zo lang wordt, plaats ik het volledige interview hier.

Wie ben je en wat doe je?

Wilfred Vogd en ik doe grofweg 2 dingen als werk. Ik bedenk en organiseer wielerevenementen onder de noemer Drop Bar Events. Zoals een toertocht of wedstrijd. Zowel eigen ideeën als voor een bedrijf of organisatie een evenement of route uitwerken. Het grootste deel van de week werk als productontwikkelaar van consumentenproducten. Voorheen e-bikes, daarna stofzuigers. Sinds december producten en diensten rondom gordijnen en interieur bij Vadain.

Hoe ziet een vrij normale dag er voor je uit?

De gemiddelde dag heeft vrij veel bureauwerk en gemiddeld 2 afspraken. Data opzoeken, kennis vergaren, plannen overleggen intern of met een leverancier. 

Op een ‘Drop Bar-dag’ is de afspraak altijd buiten de deur en probeer ik vaak een rondje te fietsen om een deel van een route te testen.

Wat is het meest toffe aan je werk?

De variatie! Na jaren proberen en ploeteren heb ik vooral geleerd dat ik variatie nodig heb om gemotiveerd te blijven. Variatie in inhoud, in locatie, in mensen met wie ik werk. Door nu twee dingen te combineren en de week doormidden te breken met een dag die helemaal mag draaien om het organiseren van de wielerevenementen, is de kans dat een van beide banen een sleur wordt veel kleiner. En er is meer ruimte voor wat ik helemaal zelf bedenk, zonder dat er de hypotheek of boterham vanaf hangt. Ook dat is fijn.

Wat motiveert je om dit te blijven doen?

De gemene deler is het creëren. Ik vind het leuk om deelnemers een route en beleving te bieden die ze zelf niet zouden vinden. Het is een manier om mijn kennis van en plezier in wielersport te delen. Ook creëer ik graag een goed product, iets waar de betreffende consument echt blij van wordt en mee is geholpen, maar wat ook mogelijk is om te produceren en goed.

En het meest uitdagende van je werk?

Op de korte termijn mijn baan bij Vadain. Mijn functie daar is een volledig nieuwe functie binnen dat bedrijf, die ik dus zelf moet invullen. Dat is mooi maar ook een zoektocht. Op de langere termijn is het de uitdaging om niet alleen het product maar ook mezelf te blijven ontwikkelen en verbeteren. Als ik niet blijf opletten hoe markten of zelfs een wereldbeeld verandert, komt er een moment dat ik weinig meer heb toe te voegen.

Op welk werk ben je het meest trots?

Het meeste toch op wat ik nu aan het neerzetten ben qua events, inclusief logo, site etc. Deelnemers die voor een tweede of derde keer bij je terugkomen om mee te doen, dat is tof!

Hoe blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van je vakgebied, waar komt je inspiratie vandaan?

Door er onderdeel van te zijn. Via beurzen en internet, of door deel te nemen aan een evenement. Maar zeker ook door buiten de eigen branche ontwikkelingen te volgen. Daardoor kunnen nieuwe mogelijkheden ontstaan in de branche(s) waar ik werk.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Als je iets wilt, moet je dat zelf doen en niet wachten of een ander het voor je zal doen.

Wat is je favoriete applicaties op je computer?

Google Chrome.

Wat is je favoriete applicaties op je telefoon?

Instagram.

Wat is je favoriete analoge tool waar je niet zonder kunt?

🚵‍♀️ Mijn fiets!

Wat is je favoriete aanschaf minder van dan €10

Een kitpistool.

Wat is je beste tip om tijd te besparen?

Ga niet te ver van huis werken. Een uur reistijd enkele reis, ik heb het een aantal jaar gedaan, kost zoveel tijd per week.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?

Lars Mytting – De man en het hout.

Waar ben je online te vinden?

Zakelijk: www.dropbar.nl, @dropbarevents (Insta & Facebook)

Privé: @rhwp (Insta & Twitter)


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *