Interview met Bob Voorneveld

Dit e-mail interview hield ik voor de wekelijkse Good Monday! nieuwsbrief. Zo nu en dan laat ik een lezer aan het woord. Maar om te voorkomen dat de mail zo lang wordt, plaats ik het volledige interview hier.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Bob Voorneveld, 34 jaren jong. Vader van Merel(6) & Lotte(4) en zeer gelukkig getrouwd met Krisien. Ik woon in Groningen, waar ik als developer werk aan de ontwikkeling van FoodDrop & Dropper.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Hoe ziet een vrij normale dag er voor je uit?

Paar keer per week breng ik ’s morgens de meiden naar school. Mijn start meestal tussen 8 en 9. Afhankelijk van het werk wat er ligt, werk ik aan de websites en achterliggende techniek. Regelmatig staan daar nog afspraken buiten de deur bij, om in contact te komen met de partners waarmee we werken aan de stadslogistiek.

Wat is het meest toffe aan je werk?

Werken aan een nieuw concept. We zijn bij Dropper druk bezig om te kijken of we de stadslogistiek te verbeteren. Het is heel gaaf om mee te maken dat je met een stukje techniek echt de wereld een stukje mooier kan maken. Ik weet dat het heel idealistisch klinkt, maar toch voelt het wel zo. Dat is ook de reden dat ik voor deze baan heb gekozen.

Foto van dropper.nl

Wat motiveert je om dit te blijven doen?

Het team waarmee we werken motiveert enorm om door te blijven gaan. De kleinschaligheid (nu nog), het samen doen gevoel geeft me op dit moment heel veel drive.

En het meest uitdagende van je werk?

Zorgen dat de soms zo simpele vragen in logische en werkende algoritmes terecht komen. Het idee uitdenken is soms in 5 minuten gebeurd. Ervoor zorgen dat het dan ook daadwerkelijk op een juiste manier door de computer wordt uitgevoerd blijft topsport.

Op welk werk ben je het meest trots?

Van mijn huidige werk staat nog steeds een hoop in de steigers, dus daar ben ik wel trots op, maar nog niet echt zichtbaar. Van mijn vorige banen ben ik vooral heel trots op de iOS app van Voys/Spindle. Ook daar werkten we aan nieuwe technologie en het was heel gaaf om daar als een van de eersten met een goede integratie in het besturingssysteem te komen.

Foto van Voys

Hoe blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van je vakgebied, waar komt je inspiratie vandaan?

Ik moet tot mijn spijt bekennen dat ik PyGrunn gewoon gemist heb dit jaar. Het was iets te druk in mijn hoofd en had dubbele afspraken in mijn agenda staan. Maar dat is iedere keer weer een mooie inspiratie. Daarnaast ben ik meerdere uren per week mezelf aan het inlezen op blogs & internet artikelen. Ook blijft YouTube een goede inspiratiebron, daar staan veel live coding sessies. Daarnaast heb ik meestal wel enkele kleine side-projects met een eigen uitdaging. Door daaraan te puzzelen, leer je vanzelf meer.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ook met hard werken kan je heel ver komen. Nadat ik mijn 4e studie verklootte (door teveel met bijbaantjes bezig te zijn), was mijn pa degene die erg begripvol was. Hij snapte vanuit zijn eigen jeugd dat leren niet voor iedereen weggelegd is. Ik heb mezelf in de jaren daarna helemaal gek gewerkt, met hele simpele baantjes om te beginnen. Daarnaast heb ik mezelf leren programmeren, interieurontwerpen en leren presenteren. Dat harde werken heeft ervoor gezorgd dat er steeds mensen waren die niet geïnteresseerd waren in mijn CV, maar me de kans gaven om te groeien. Dat maakt dat ik nu al een aantal hele toffe banen heb gehad.

Wat is je favoriete applicaties op je computer?

Mijn mac is op het moment nog redelijk clean qua installatie, wat me eigenlijk best wel bevalt. Als het op python aankomt ben ik fan van pycharm. Fork is een lekkere gui voor git overzicht (al blijft daar de command line wel leidend in acties). En als apple fanboy moet ik toch mijn kudos geven aan Visual Studio Code, een heerlijk programma voor javascript/typescript & css/scss.

Beeld van visualstudio.com

Wat is je favoriete applicaties op je telefoon?

Strava. Als fietser heb ik niet gefietst als het niet op Strava staat.

Wat is je favoriete analoge tool waar je niet zonder kunt?

🚵‍♀️ Racefiets 😉

Wat is je favoriete aanschaf minder van dan €10

Voor iemand die echt slecht let op waar die zijn geld aan uit geeft, heb ik hier geen antwoord op. Al moet ik zeggen dat je voor 10 euro een hoop chocola gerelateerde dingen kan kopen. (Tony!)

Wat is je beste tip om tijd te besparen?

Socials van je telefoon.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?

Lang geleden al, maar nog steeds komt ie als eerste in mijn hoofd: Papillon van Henri Charriere. Het verhaal is nog niet eens zo oud, maar het voelt als eeuwen geleden. We vinden onszelf nu zo beschaafd, maar onze grootouders leefden in dezelfde tijd als dit verhaal.

Waar ben je online te vinden?

Ik lees vooral nog Twitter, via @bobvoorneveld. Ik heb een (wat verouderde) website op bobvoorneveld.nl en ik hou vooral van het directe contact via de mobiele telefoon of in persoon.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *