Hou je AI wel in de gaten?

Vroegen hete het kunstmatige intelligentie. Inmiddels AI, en het gaat sneller dan ooit. Althans, met de ontwikkelingen die ik kan zien. Die we eigenlijk allemaal als eind gebruiker kunnen zien, én zelf gebruiken.

Daarom deze reminder voor je, vergeet niet te kijken wat AI inmiddels kan, is en voor je kant doen.

Beeld

Genereren van profiel foto’s. Bijvoorbeeld deze 3: avatarai.me, profilepicture.ai en snapshotai.com. Ook eens allemaal door Nederlanders gemaakt.

Het beeld van dit artikel heb met een van deze diensten gemaakt.

Tekst

Toen GTP-3 uitkwam een paar jaar geleden was het even goed in het nieuws. Maar met de nieuwe chat functionaliteit die Open AI laatste liet zien is het weer terug. En hoe. Ook weer bizar dat dit kan.

Nick vat het wel even samen in deze serie tweets:

Ik kreeg laatst toegang tot Lex. Dat gebruik maakt van deze techniek. Een Google Docs-achtige omgeving waar je in kunt schrijve. En als ik het even niet meer week, kan het me helpen met meer tekst.

Mijn gedachten en ideeën stromen zo door. Als ik eenmaal lekker bezig ben, ben ik aan het creëren. Ik maak een samenhangend verhaal, een lied, een poëzie, kortom: ik geef woorden aan dat wat in mijn hoofd zit.

Lex staat mij daar bij, zodat ik de communicatie soepeler kan laten verlopen. Zoals een brug tussen mijn gedachten en de wereld. Ik stuur het verstandige of het bijzondere met meer kracht verder. Waar ik anders stil zou blijven staan, laat ik nu mijn woorden spreken.

En ja, dit stuk hierboven heb ik niet zelf getypt, maar heeft het AI, Lex of wie of wat dan ook voor me gedaan.

Het is goed. Maar niet altijd. Daarom is het vooral erg fijn om je op weg te helpen.

Bonus: Ik heb een invites voor `Lex om weg te geven.