Het nieuwe PL logo

Toen ik begon met mijn eigen studio, had ik al snel een logo. Vrij logisch als je een design studio hebt. Ik heb besloten te werken onder mijn eigen naam en om die naam makkelijker en herkenbaarder te maken heb ik voor een eenvoudige PL gekozen. De initialen die ik al mijn hele leven draag.

Zeer persoonlijker en heel dicht bij mezelf. Een extra schil om mezelf met een ingewikkelde naam en dus merk past niet bij me. Uiteraard heb ik hier over nagedacht en heb ook een paar goeie namen overwogen. Maar ‘gewoon’ opereren onder mijn eigen naam voelt momenteel het meest logsich.

Een huisstijl moet niet stilstaan. Die moet bewegen. Vooruitgaan en zich ontwikkelen. Dat zeg ik tegen iedereen die het maar wil horen en dus moet ik dat zelf ook doen.

Het oude logo, de PL in Gotham Black, heb ik onder handen genomen. Alles is geometrisch op elkaar afgestemd en is volledig zelf gemaakt. Terwijl het een doorontwikkleing is van de oude/vorige versie. En dus nog steeds direct herkenbaar en linkbaar.

new logo for PL

Door de vreemde lijnen van de P en de L zijn de initialen veel herkenbaarder geworden. Was het eerst nog een P en een L, nu is het de PL van Patrick Loonstra geworden. Twee letter die onlosmakelijk bij elkaar horen als inistiaal en dus als logo.

De lijnen zijn niet volledig en onaf, want een merk mag nooit af zijn. Er moet altijd iets te ondekken, te leren en te doen zijn. Net zoals de gelukkigste dag van je leven. Ik hoop deze nooit te beleven. Want dan zijn alle dagen erna minder. En dat lijkt me maar niets.

PL-logo-cmyk-zwart-werktekening

En de vreemde lijn linksboven, in de P, verteld dat design niet altijd de standaarden hoeft te volgen Er mag uit de ban gesprongen worden, gek gedaan worden en op eigen wijze worden geïnterpreteerd. Weg met de regels. Weg met de massa. Bepaal je eigen route en kijk op je eigen manier tegen dingen op. Ga er voor.