Goedkoop logo? Dat is prima hoor

Ja hoor, je kunt een logo voor een paar tientjes laten maken. Er zijn voldoende mensen en sites die je aan een goedkoop logo kunnen helpen. Wil je dat, geen probleem hoor. Ik geef je zo een paar adresjes waar je dat kunt halen.

Maar of ik er blij mee ben? Niet echt, want het haalt het edele vak van designers compleet onderuit.
Ben ik dan ook pisnijdig en boos op je als een logo op die manier laat maken? Ook dat niet. Maar ik werk liever voor mensen die de waard en impact van design op waarde kunnen schatten.

In dit artikel wordt het heel mooi uitgelegd en ik sluit me hier helemaal bij aan.

McDonald’s didn’t kill the culinary arts, and an app that creates a cheap logo is not going to kill design.

Goed design is namelijk goed. Kwaliteit. Geen troep dat nergens op slaat. En je na een paar weken alweer weggooit zoals troep van de Action.

Een uniek ontwerp de speciaal voor jou gemaakt is is een deel van de beleving die je naar buitenbrengt. Het link alles aan elkaar wat je doet. Wat je verteld, wat je verkoopt, wat je doet en hoe je dat doet. Een goed logo is dan als een keurmerk voor wat je doet.

Een goed ontworpen logo is een investering in je merk. Net als de rest van het werk dat je in het opbouwen van een merk steekt. Het gaat de herkenning worden voor alles wat je doet. Het is in veel gevallen het enige dat mensen van je merk zien. Dus die indruk kan maar beter goed zijn.