Evergreen video’s

Complimenten geven is nooit verkeerd. Maar het is inmiddels zo eenvoudig geworden om iets een beetje aandacht te geven. Eenvoudige en snel klik je op een plaatje van een hartje of die van een hand met een duim omhoog en geef je het aandacht.

Laatst zag ik iemand in de trein door Instagram scrollen en bij alles, echt alles, even snel klik-klik een ‘like’ te geven.

Zonde van de duimspieren, en van het effect dat het heeft bij de mensen die iets online zetten. Een like wordt minder en minder waard. Complimenten inflatie.

Een video die ik op YouTube goed vind, voeg ik toe aan een ‘Best of YouTube’ playlist. Deze lijst is besloten en exclusief voor de aller beste video’s die ik ben tegengekomen.

Die lijst ga ik hier naartoe verplaatsen. Om er een publiekere notitie van te maken, zodat jij er ook iets aan kunt hebben en om de maker ervan échte aandacht te geven na het kijken. Ik gebruik mijn tijd om het hier te plaatsen, en ik help in het aandacht eraan geven. En ik kan er nog bij schrijven waarom de video ook alweer zo goed was.

Dus, zonder nóg meer introductie, hier de video’s die ik het beste vind.

6 regels die je helpen minder tijd te verdoen.
Alles bestaat al, alles is alleen een remix van wat er al is.
Mike Monteiro verteld duidelijk en helder waarom je betaald moet worden voor je werk als designer.
Lieven Scheire legt me hier uit hoe de relativiteit theorie van Albert Einstein in elkaar steekt.
Motivatie van Casey, nooit verkeerd.
Nóg meer motivatie. Ook weer van Casey.
Michael Beirut over hoe een designer denkt.
Deze keynote speech van Austin Kleon heeft een speciale plek in deze lijst. Ik zat in de zaal tijdens SXSW 2014 en was onder de indruk van zijn verhaal over creativiteit. En dat de snelheid van slides die voorbij kwam om het verhaal te ondersteunen.
Er is ook plek voor humor in deze lijst. Het legt een situatie uit die ik meerdere malen ben tegengekomen in mijn werk, en laat zien hoe een verkeerde match tussen ‘klant’ en expert niet werkt. het missen van vertrouwen is de bron van een scheve relatie. En die moet dan ook per direct stopgezet worden.
Er zijn overal verkeerd ontworpen deuren. Meer erover in deze notitie.
Marty Neumeier legt uit wat branding is. Het is in ieder geval niet het logo. “Your brand isn’t what you say it is. It’s what they say it is”
10 jaar marketing opleiding in 7 minuten van Steve Jobs.