En toen was er MapArt

En toen had ik ineens een nieuw product, MapArt. Van idee tot oplevering in een week of drie.

Het begon allemaal op Twitter, einde januari. @blauw had iets leuks gevonden, een kaart van Amsterdam, in kekke kleurtjes, voor aan de muur. Dat wilde hij wel, maar dan van Groningen. En vroeg in diezelfde tweet of ik dat zou kunnen maken.

Ik ben die avond gelijk bezig gegaan en na heel wat gepuzzel en getest had de dag erna de eerste versie af. Dat deelde ik weer op Twitter en al snel waren er ook anderen die enthousiast waren en er ook eentje wilden voor aan hun muur.

 

Hier bleek dus meer achter te zitten dan alleen een leuk idee. Dus gelijk maar een site ervoor gemaakt met een formulier erop zodat mensen aan kunnen geven dat ze ook een MapArt wilden. En dat liep prima. De eerste échte bestellingen kwamen diezelfde dag al en de dagen erna nog een paar.

Maar wél bestellingen maar geen écht product. Tijd om dat deel van het product te gaan ontwikkelen.

MapArt laat alle bebouwing zien. En laat je je eigen stad op een hele nieuwe manier ontdekken.
MapArt laat alle bebouwing zien. En laat je je eigen stad op een hele nieuwe manier ontdekken.

Ik heb meerdere manieren van produceren onderzocht en getest. Bij verschillende leveranciers, op verschillende materialen en met verschillende kleurprofielen. En inmiddels heb ik de juiste mix weten te vinden. Goeie kwaliteit papier, zeer gedetailleerde en scherpe print en keurige afgewerkt.

mapart-bij-voys
In MapArt is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Bij Voys zijn ze hun eigen stad opnieuw aan het ontdekken.

Alles is nu dus rond, van idee naar een echt product, die al bij diverse mensen aan de muur hangt te schitteren. En dat alles in een paar weken, met wat enthousiasme en gewoon doen.

Dus… te bestellen voor op je muur patrickloonstra.nl/mapart. Een print van je favoriete stad, Groningen.
En wil je een andere stad of dorp, laat het even weten, dan ga ik kijken wat ik daarvoor kan doen.

voorbeeld-witte-bank