Een serie in een serie in een serie

Wat heerlijk meta is dit, een serie die in de serie zelf een documentaire of film laat zien en die ook nog eens echt bestaat. Ik kwam het laatst tegen bij The Office én bij Silicon Valley.

Silicon Valley – Ten Years Later

In het laatste seizoen van Silicon Valley wordt 10 jaar naar voren geblikt middels een documentaire over wat de startup Pied Piper heeft beleeft.

Je ziet in de aflevering een paar fragmenten van die docu, maar het is ook los uitgegeven. Leuk gedaan.

The Office – Threat Level Midnight

In de briljante serie The Office heeft Michael Scott het een paar keer over een script voor een film die hij aan het schrijven is. Ook hierin zie je een paar fragmenten van de film in de serie. En ook deze film is als losse film uitgebracht. Vreselijk slecht, maar mooi als je het verhaal erachter kent.

Echt mooi als makers de moeite nemen om de content die ze maken voor een serie een eigen plek geven. Het wordt toch al gemaakt, dus waarom niet een klein stapje extra zetten en het aan de fans te geven als extra content. Het doet me wat denken aan de tijd van de dvd, waar ook vaak extra’s op stonden. Een mooie extra laag kon dat aanbrengen.

Dit is hetzelfde als websites die in een serie genoemd en gebruikt worden ook bestaan. Of Twitter account. Allemaal mooie voorbeelden van verder kijken en vooral ook doen. Het laat zien dat je je publiek waardeert en ze meer geeft dan het eerste plan was.


Reacties

Eén reactie op “Een serie in een serie in een serie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *