Direct naar de inhoud

Om mensen die een screenreader gebruiken te helpen, kun je deze directe link naar de inhoud van een site toevoegen. Het zorgt ervoor dat iemand niet 23 keer hoeft te klikken, TAB TAB TAB …, om door alle items van het menu te gaan. Iets waar ik als persoon die kan kijken en klikken met een cursor nauwelijks over nadenk. Maar wel belangrijk is om ook over na te denken zodat iedereen kan meedoen.

Ook de keyboard freaks die zo weinig mogelijk hun cursor gebruiken. Waar ik eigenlijk ook wel een beetje bij hoor. Het liefst gebruik ik snel toetsen om sneller te doen wat ik wil.

Een erg slimme manier die niemand in de weg zit, en anderen juist helpt. Klik op deze site maar eens op TAB. Een verborgen link plopt op die je voorbij ket menu kan brengen.

Laatst had ik het over de site van Joshua, waar je je in een 3D wereld begeeft en langs zijn werk navigeert door er lang te fietsen. En het lijkt lastig om die site ook geschikt te maken voor mensen die screen readers gebruiken, maar dat kan heel goed.

Door een visueel verborgen menu toe te voegen zou je naar een tekst versie van de site kunnen gaat. En hiermee is er weer een reden minder om niet visueel uit je dak te gaan in ontwerpen.