Blisterverpakkingen

Nog nooit ben ik iemand tegengekomen die blij is met blisterverpakkingen. Het enige doel dat die hard plastic, vervelende en zelfs gevaarlijke verpakkingen hebben is dat het product meer en visueler aanwezig is in een schap in de winkel vanuit marketing perspectief

Maar waar steeds meer aankopen online gedaan worden is dit een inmiddels nauwelijks valide reden.

Het zorgt er ook nog eens voor dat de koper, na de aankoop, thuis een slechte ervaring heeft met je product. Want zoals ik al zei, ik ken niemand die juichend naar huis fietst om de nieuwe aankoop uit te pakken.

Het voorbeeld waar ik vandaag mee kom, is een reparatiesetje voor een tent of een jas. Dat is een product dat je nodig hebt en waar je specifiek naar op zoek bent. Als je in een winkel komt en je probleem uitlegt, halen ze dit achter tee toonbank vandaan en ben je geholpen. Hier is geen prominente visuele aanwezigheid voor nodig. Je hebt het nodig, het is geen impulsaankoop die je koopt, omdat het er zo mooi glimmend uitziet.

Goed, de ergernis over de verpakking is inmiddels verminderd, want ik heb het met jou gedeeld. Maar het is nog niet klaar. Op de achterkant zie ik dat de maker er prat op gaat dat de verpakking uit maar liefst 30% herbruikte pet flessen is gemaakt. Nou nou. 30% van een verpakking die helemaal niet nodig was is hergebruikt. En dat voor een product dat is om iets te hergebruiken in de outdoor wereld, waar het om de natuur en de schoonheid en het behoud ervan draait. Ze zeggen het nota bene zelf:

We aim to empower all outdoor lovers to commit to your gear long-term—not only for the stories, but for the benefit of the earth itself.

Gearaid, de maker van deze tube.

Goed. Ik heb twee oplossingen voor dit en de rest van de producten in blisters.

  1. Het product in een doosje verkopen als het uit meerdere onderdelen bestaat. Dan is ook nog eens makkelijker om thuis alles weer bij elkaar te houden als je het gaat bewaren.
  2. Als je dan toch iets meer aanwezig wil zijn en het wil ophangen in een rek, een kartonnen oplossing is echt niet ingewikkeld. Het ziet er zelfs beter uit in alle gevallen.