Bedankt Zuid Amerika, maar ik ga weer naar Nederland

Maart 2015 was legen-‘wait for it’-darisch. Ik vertok met mijn vriendin (Kitty; op zoek naar een baan in de wereld van lifestylecoaching of reizen) naar Zuid Amerika.
Een avontuur van 6 maanden tegemoed waarvan we de invulling niet exact wisten. En dat is maar goed ook, anders was het ook geen avontuur, reis of iets anders tof geweest.

De 6 maanden zijn bijna voorbij en gedurende de trip heb ik er niet veel over geschreven. Op een post op mijn persoonlijke blog en een artikel op de blog van Voys na dan. De directe communicatie verliep vooral via e-mail, Facetime en WhatsApp (of liever Telegram trouwens). En dat was het wel zo’n beetje qua typen.

De meeste tekenen van leven liet gaf ik op Instagram. Dat bleek de makkelijkste en leukste manier van het laten zien waar ik was, wat is deed en zag.

Een reizend leven lijkt behoorlijk op een leven met zeeën van tijd. Maar dat bleek in de praktijk toch echt minder voor te komen. Er zijn erg weinig dagen waar het stappendoel van 10.000 per dag níet hebben gehaald.

patrick op de zoutvlakte van ununy

De hele dag dus bezig. Ontbijt zoeken in plaats van het blind uit de keuken te graaien. Bij de lunch en avondeten dezelfde quest.
Altijd wel iets nieuws. Een nieuw dorp op stad, een nieuw land, nieuwe omgevingen, nieuwe gebouwen, nieuwe culturen en nieuwe mensen. Alles is constant nieuw. Mijn hoofd heeft 6 maanden lang op volle toeren gedraaid. De hele tijd nieuwe impulsen en inspiratie. Evernote zit dan ook bommetje vol ideeën om ooit nog eens uit te gaan werken.

En daar tussendoor werk verrichten voor de klanten in Nederland. Op de meest idiote plekken heb ik mijn MacBook opengeklapt. Op zoek naar wat wifi, een tafel en een stoel.

Maar het is mooi geweest.

Dit weekend reis ik terug naar NL. En daar verheug ik me enorm op. Iedereen weer ontmoeten, goeie koffie drinken in de stad (koffie in Zuid Amerika is veelal van die oplos-tsjak), neer te strijken in The Big Building om mooie dingen te ontwerpen voor de klanten, elke dag weer lekker fietsen, MapArt doorontwikkelen, Good Monday! weer opstarten en meer van dat soort fijne zaken.

Conclusie:
Het reizen door Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay, 1 dag Brazilië, Uruguay, Argentinië en Chili was geweldig. Ik kan het iedereen aanraden. Ben ongelofelijk blij dat ik dit heb gedaan. Clichés over reizen zijn zooo waar.

Tot gauw!

ps. Koffie drink ik zwart en whisky rokerig en turfig.