Martinitoren

In Groningen hangt mijn grootste ontwerp. Een illustratie van het onderste deel van de Martinitoren dat je niet kunt zien omdat het het gebouw van Vindicat er voor staat.

In 2014 fietsen een kennis van me door de Oosterstraat in Groningen. Hij fietste recht op een lege grijze muur af en vroeg zich op Twitter af of dit niet anders kon. Zie tweet hieronder.
Er was al een poos gezicht meer op het onderste deel van de Martinitoren zoals 100+ jaar geleden. Maar tot begin 2014 stonden er nog gewoon gebouwen voor. Niet een kale grijze muur.

Ik had direct een idee om er wat mee te doen en klusten een snelle schets in elkaar. Een doorkijkje door het nieuwe gebouw zoals het in de geschiedenis ook was. Daarin was de voet van de Martinitoren zichtbaar vanuit de Oosterstraat.

Deze ging bescheiden viraal en niet veel later belde iemand van de gemeente. Een uitnodiging om eens te kijken hoe we dit idee werkelijk konden maken.
En dat is gelukt. De print hangt er al meer dan 4 jaar en worden dagelijks door duizenden mensen gezien die door de Oosterstraat naar de Grote Markt fietsen.

Met m’n kop op tv

De lokale omroep vroeg me op camera om er wat over te vertellen. Als Groningen is er natuurlijk niets moois om over je eigen project te praten op de lokale omroep.

Inmiddels hangt mijn idee en werk als 4 jaar metershoog aan de zijgevel van het Vindicat gebouw aan de Grote Markt in Groningen en is het vast gelegd in Google Maps.