Local Dreamers

In 2015 maakte ik de reis van mijn leven. Een half jaar rondreizen door Zuid Amerika. Het avontuur begon in Quito, de hoofdstad van Ecuador, waar ik de eerst 2 maanden woonde.
Mijn vriendin is daar vrijwilligerswerk gaan doen bij Local Dreamers om zwemles en voetbaltraining te geven aan kinderen uit de achterstandsbuurten.

Ondertussen hielp ik mijn klanten in Nederland als freelance designer. Een prima combinatie, want ik kon deze mooie organisatie ook nog eens helpen met waar ik goed ik ben.
Ze waren bezig om de organisatie steviger neer te zetten in de regio en een duidelijke herkenbare huisstijl kon daar goed bij helpen. Ik heb ze toen geholpen aan een nieuw logo en bijpassende huisstijl.

De hele huisstijl is gebaseerd op 1 lettertype. Zowel het logo als alles wat erna gaat komen. Een die past bij de rauwe omgeving van het straatleven in Quito. Door dit lettertype overal in headers te gebruiken herkennen mensen het sneller. Grote voordeel ervan is ook dat de wisselende vrijwilligers zelf aan de slag kunnen. Vaak is het kiezen van dit lettertype al voldoende om iets herkenbaars te maken.

Foto van Local Dreamer
Foto van Local Dreamers

Alle projecten een eigen logo

Voor de verschillende projecten heb ik sub-logo’s gemaakt. Zodat ze allemaal hun eigen identiteit kunnen gebruiken die past bij de rest.

Ben nog steeds een beetje in Quito

Inmiddels staat het logo dat ik voor ze maakte groot op een muur in Quito. Tof dat ik hier aan mee mocht werken.