Korean Bites

Korean Bites is een streetfood concept voor Koreaans eten. Inderdaad, de naam zegt het eigenlijk al. Eenvoudige en smakelijke recepten die zo van de Koreaanse straten zijn gehaald zoals ‘Tornado Potato’, Pajeon, Hotteok en Ppopgi.

Ik maakte het logo en de branding erom heen.

Voor het logo ging aan de weer met kwasten en verf om het gevoel van toeval en rauwheid te benadrukken. Alsof de ‘even snel’ op straat op een stuk karton is geklad. De sfeer van Aziatisch streetfood waarbij de naam ‘even snel’ tussendoor gemaakt is.

De geverfde letter combineerde ik met een scan van ruw bruin papier. Het papier waar je op de straathoeken van Azië je eten in krijgt opgediend.

Koreaanse tempels

Het kleurig patroon is afgeleid van de Koreaanse tempels en maakt het eenvoudig om de stijl op verschillenden plekken door te voeren. Zoals op het schort en shirt bijvoorbeeld.

Foto: Oleksii Khodakivskiy

Styleguide

De hele stijl van Korean Bites heb ik samengevat in een ‘styleguide’. Hierin staan de belangrijkste elementen die gebruikt worden in de huisstijl. Logo en het gebruik ervan. Kleur en de gebruikte lettertypes.

Dit geeft een handvat bij het maken van extra uitingen na het maken van de huisstijl. Nu was Korean Bites een opstartend concept, dus lang niet alles was al bedacht. Bij het maken van extra uitingen is prima af te wijken, maar een overzicht van het geheel is wel handig om niet al te veel van het oorspronkelijke idee af te wijden.

Als het langer zou lopen, dan zou het verstandig zijn om gaandeweg de styleguide bij te werken. Omdat je gewoonweg niet in het begin weet wat er allemaal gemaakt moet worden.

Dit is allemaal wel te ondervangen, maar dan zou een completere huisstijl ontworpen moeten worden. Dat kost veel meer tijd en daar had dit project geen behoefte aan. Lekker snel aan de slag, testen of het werkt, bij sturen en weer door.

Samenvatting van de huisstijl